Dobrý den, s přezimováním muškátů v domácích podmínkách má každý jiné zkušenosti podle podmínek. Někdo přezimuje ve sklepě,jiný v garáži,zimní zahradě,chladné chodbě,mezi okny apod. Obecně lze říci,že mnohem lépe přezimují Pelargonium zonale - pelargonie páskatá,známý to vzpřímeně rostoucí muškát. Převisle rostoucí muškáty - Pelargonium peltatum, přezimují hůře. Musím také podotknout,že přezimované,starší muškáty mnohdy nepůsobí pěkným vzhledem,jsou odspodu vyholené,trpí nedostakem živin ,méně kvetou apod. Muškáty je možné přezimovat ve světlých prostorech s teplotou 5-8°C a při velmi omezené zálivce. Lépe snesou sucho,než přemokření kořenového balu. Na jaře je vhodné rostlinám zakrátit výhony,které jsou za zimu slabé,přesadit je do nové zeminy,přidat hnojivo s postupným uvolňováním živin a zpočátku opatrně zalévat.Před umístěním na okno nebo zahradu doporučuji rostliny postupně zvykat na přímé slunce,zamezí se tak popálení listů. Pravidelné přihnojování v průběhu vegetace je samozřejmostí. Zdraví Jakub Krulich

Zahradnictví J. a Z. Krulichovi
Muškáty jsem vloni  po sezoně ostříhala asi na 20 cm.Přezimovaly na chodbě(ne zrovna chladné).Občas jsem jim dala do misky vodu.Letos na jaře jsem je dala ven,začala  zalévat a hnojit Kristalonem a dělaly mi celé léto radost.Zkusila jsem to poprvé a docela to vyšlo.

Příspěvek poslala emailem https://www.encyklopedie-cs.com/forum/up/cz/1475/

Další informace v článcích o rostlinách
Pěstujeme pelargonie Pěstujeme pelargonie
Původní česká monografie rodu Pelargonium, která je určena nejen zahradníkům, ale i všem amatérským pěstitelům. Shrnuje dosud známé poznatky o pěstování a šlechtění pelargonií a obsahuje botanicko pěstitelské charakteristiky 245 přírodních druhů, z nichž …
Pelargonium grandiflorum - tzv. anglická pelargonie Pelargonie - přezimování
Většina přírodních druhů pelargonií pochází z oblastí zimních dešťových srážek, kde rostliny po letním suchu a prvních podzimních deštích začínají růst. Těmto všem rostlinám částečně odpovídá postup přezimování známých okrasných velkokvětých …
Pelargonium - pelargonie Pelargonium - pelargonie
Pelargonie, ideální balkonová rostlina, je známější pod lidovým, botanicky ovšem nesprávným, označením muškát …
Rebo Productions CZ | 23.11. 2009
Růžičkovité pelargonie (PROVOBIS) Růžičkovité pelargonie
Muškáty patří k jedněm z nejstarších a stále populárních balkonových letniček. Šlechtitelé přicházejí každý rok s novými barvami a strukturami květů …
PRO VOBIS, s.r.o. | 11.06. 2012