Jana Kulichová Neznámý sukulent - 4 - mělo by to být Aeonium arboeum :-)

Dagmara Petrli První (fotografie je Cotyledon tomentosa , důležitá je však výška. Pokud je rostlina vysoká do 25 cm, jedná se o ssp. ladismithensis , ssp. tomentosa je vysoká pouze do 11cm, no a konečně f. variegata. Druhá rostlina je Crassula ovata 'Hobbit'.

Dotaz nebo odpověď uživatele z Facebook.com
Loni jsem si založila skalku a mám zde také několik sukulentů. Bohužel všechny jsou  darované od známých, takže neznám názvy  a netroufala jsem si dát sem jejich foto. Teď jsem se dívala, že jste doplinili názvy ke krásným pokojovým sukulentům paní Houby, mohla bych také poprosit o identifikaci?
Posílám i pár fotek kaktusů, ale rovněž neznám názvy, kromě vánočních.

cz
Rebucie (Rebutia)
Rebucie (Rebutia)
cz
Vánoční kaktus (Schlumbergera truncata)
cz
cz
Kaktusy - směs
Kaktusy - směs
Další informace v článcích o rostlinách
Sukulenty: Aloe Sukulenty - jak žijí sukulenty?
Sukulenty patří ke xerofytům, k oněm umělcům přežívání na zemi, kteří se různými metodami přizpůsobili pro přežití nadměrně suchých období ve svém životním prostředí. Svojí schopností uchovávat na delší dobu vodu - která byla u kaktusů dovedena …
Rebo Productions CZ | 15.10. 2008
Sukulenty - rozchodník (Sedum) Sukulenty
Tučnolisté rostliny okouzlují krásnými tvary listů, nápadnými květy i svou výjimečnou skromností …
Kaktusy a sukulenty Kaktusy a sukulenty
Ilustrovaná encyklopedie je přehledným průvodcem k určování a pěstování kaktusů a sukulentů. Obsahuje více než 400 druhů a odrůd …
Svojtka & Co. s.r.o. | 28.08. 2008