Dobrý den. Dnes jsem si koupila ještě kvetoucí azalku v květináči. Po vyklepnutí z květináče jsem zjistila, že nemá bílé kořínky, jak nás mnozí zhradníci poučují. Dala jsem ji do většího květináče a trošku zalila.  Teď nevím, jsestli jsem udělala dobře. Má se přesazovat až po odkvětu, ale když čekám, obyčejně o ni přijdu. Raďte prosím. Těším se na odpovědi. cvička-barborkastování
Dotaz: Jak se mám starat o pokojovou květinu Azalea?

Odpověď: V této době, v květnu po odkvětu je potřeba ji přesadit do většího květináče nebo vysadit ven na zahrádku do polostínu. Na konci léta zvyšte přihnojování, aby v zimě kvetla. Rosit přes léto, potřebuje vlhkost.

Zdroj: Zahradní rádce Martiny Hájkové, Marigreen s.r.o.
Další informace v článcích o rostlinách
Azalea - azalka Azalea - azalka
Rostlina potřebuje dostatek světla, vysokou vlhkost a nejlépe prospívá při na naše poměry nízké teplotě - ta se pohybuje okolo 12 - 15 st Celsia. Je pro ni šokem přemístění do teplého panelákového suchého obýváku s teplotou nad 25stC, radši by zůstala ve studené …
Azalea - azalka (TIP ZC CS) Azalea - azalka
Přání s azalkou Známe je především ze zahrad jako menší příbuzné rododendronů, za jejichž odrůdy byly dlouho považovány. Dnes tvoří samostatný botanický druh a ze zahrad se stěhují do interiérů. Řeč je o azalkách …
Zahradní centra CS | 21.01. 2010
Rhododendron luteum Rhododendron luteum - azalka žlutá
Široce vystoupavý, hustě větvený keř vysoký až 3 m. Listy opadavé, podlouhle kopinaté, temně zelené, při rašení šedavě chloupkaté …
Azalea x 'Carolina' - japonská azalka Azalea x 'Carolina' - japonská azalka
Hybridní kříženci azalek se těší velké popularitě, neboť mezidruhovým křížením a dalším šlechtěním mezi jednotlivými hybridními skupinami vznikají často až fantastické výtvory lidského umu. Tato azalka je typickým příkladem takového úspěchu. Těžko …