Zdravím!
Je tu někdo, kdo má zkušenosti s vlastními semeny u brugmansií? Své rostliny jsem vytáhla ze sklepa, nebyla jsem si jistá, zda je jim tam dobře a na jedné jsem objevila nejspíš plod. Ráda bych věděla, jak s rostlinou zacházet dál, aby semena uzrála, jak poznám, že jsou zralá a kdy je můžu zasadit. Kupovaná se sází II - III, ale předpokládám, že ta má ještě nebudou schopná přežít, takže až ano, zda zasadit hned nebo čekat do tohoto období příští rok. Díky za každou radu!
  J.S.
cz
Durmanovec (Brugmansia)
Durmanovec (Brugmansia)
Brugmansia - vlastní semena.
Dotaz odpovězený od uživatele: Zahradnická pohotovost

Durmany čii "andělske trumpety" se dobře množí jak semeny, tak i řízky. Semínka klíčí při 15°C několik týdnů. Ven můžeme rostliny durmanu umístit po prvních mrazících. Semena nechavám kličit v teplotě cca 20 stupňů, aby se zbytečně semenáčky nevytahovaly za světlem.
Další informace v článcích o rostlinách
Brugmansia - durman Brugmansia - durman
Jak přimět durmany k bohatému kvetení Durman (Brugmansia, syn. Datura), známý také jako andělské trumpety, obsypaný spoustou květů, které vždy v podvečer začnou intenzivně vonět – to je sen mnoha majitelů venkovních teras. Není obtížné jej splnit …
Brugmansia suaveolens - datura Brugmansia suaveolens - datura
Synonymum: Datura suaveolens | Jedná se o impozantní rostliny s překrásnými květy, které se v našich podmínkách pěstují jako přenosné. Na jaře sazenice zasadíme do květináče o průměru minimálně 20 cm. Jako zemina postačí běžně prodávaný Zahradnický substrát …