Přinesla jsem si malou rostlinku a měla jsem ji asi 6 let.Moc jsem ji nehnojila,obyčejně jen na jaře a přes léto jsem byla ráda,když mi ji někdo zalil,protože jsem tady nebyla.Přesto udělala každý rok pravidelně 3 velikánské listy.Přes zimu ale pravidelně o nějaký list přišla.Začal od krajů hnědnout,tak jsem ho ustřihla.Také jsem každý rok uřezávala vzdušné kořeny - ne všechny,protože se táhly jako hadi kolem místnosti,asponˇ 5m dlouhé a víc jak prst tlusté.Ani jsem ji nepřesazovala,protože měla už dost velký květináč.Každý druhý rok jsem ji vyklepala,byly tam už jen kořeny,pomalu žádná hlína,odstranila nějaké kořeny,přidala hlínu a rostla krásně dál.Na jaře 2010 v březnu jsem si koupila veliký květináč,a že jí přilepším.Tak jsem ji vyklepala,kořeny nechala všechny,ty v květináči,ty dlouhé jsem ořezala jako každý rok a ty co zbyly jsem zastrkala k ní do hlíny,aby se měla dobře.A už jsem ji nechala venku na balkoně,protože bylo hezky.Jenže asi za 3 neděle jí najednou začaly žloutnout listy.Všechny.Nezbylo mi nic jiného,nežli je všechny ostříhat.Nechala jsem jen poslední list,i když i on měl hnědé okraje.To bylo v dubnu 2010.A celé léto nedělala vůbec nic.Jen kmínek se jakoby scvrkl.Tak jsem ji nechala i přes zimu venku,bývá v noci kolem -5st,a že ji vyhodím až na jaře.Jenže potom mi jí přišlo líto,pořát ještě měla ten jeden list,tak jsem ji uřízla,že si z ní vezmu asponˇ konika,jestli vyroste,když ten kmínek je scvrklý,ale ještě zelený.Rozřezala jsem ho na 4 kusy a zasadila.3 na ležato a 1 nastojato.Moc jsem nepočítala,že se chytí.Ale jaké bylo mé překvapení,když asi za měsíc,ta část,která měla ten poslední list,vyhnala list nový.Už děravý.A když jsem odjížděla v červenci do ČR,druhá část začínala také pučet.Po mém návratu koncem srpna jsem se nestačila divit.Všechny 3 kousky,které byly zasazeny naležato,měly 3 listy,první všechny děravé,druhé 2 první 2 listy plné a třetí už také děravý.Ten čtvrtý kousek neudělal vůbec nic.Tak jsem ho vyndala,a jen tak,než ho vyhodím,jsem ho dala do prázdného kelímku,také naležato.A on začal též růst.Tedˇ už má ten první 4 listy.Ale nemají skoro žádnou hlínu.Co myslíte,měla bych je ještě tedˇ přesadit,nebo to raději nechat na jaro?A proč začala ta stará rostlina usychat?Bylo to přesazenim,nebo nastydla?Kdo mi poradí?