Marie, obdivuji tvoje velkokvěté fuchsie. Já už přecházím spíš na jednoduché, protože dřív a více kvetou. Znám Tě z Faceboku, kde nakupuješ? V sobotu 12. března jedeme nakupovat do Mělníka k Petrom. Bude nás tam hodně, přijeď, ať tě poznáme. Pozvání patří samozřejmě i pro ostatní smile
Moje fuchsie  jsou na
Ahoj, Marta.
Marto, když jsem se podívala na tvé album, tak si říkám, že jsem absolutní troškař se svými šesti fuchsiemi. Máš je nádherné!!!
Já nakupuji v zahradnictví v Pivkovicích až začátkem dubna, když už muž topí ve skleníku. Jen mne mrzí, že si lidé vezmou do ruky květináč se sazenicí a pak zapomenou, odkud. Naposledy byly dvě fuchsie jiné, než jsem zamýšlela koupit. Mělník je z ČB moc daleko, tam se mi jet nakupovat nechce. MF
Jde o molici skleníkovou ( Trialeurodes vapporariorum), která poškozuje listy fuchsie sáním. K ošetření je možné použít insekticid Karate Zeon 5 SC. Jelikož jsou takto hubeni pouze dospělci, je nutné tento zákrok asi po 1 týdnu zopakovat.
Dobrý den žádné tajemství to není.Na podzim sestříhám  o jednu  třetinu a na jaře zase o jednu třetinu zasadím do zeminy jako na muškáty míchám si ji sama od oka písek,rašelinu a kompost na dno dávám suchý slepičinec hnojím kristalonem každý týden slunce mají jen dopoledne.Jen se letos bojím zda ty mrazy přečkaly.
cz
Fuchsie (Fuchsia)
Fuchsie (Fuchsia)
Ráda se s Vámi dělím o radost, kterou příroda a lidská ruka poskytuje, ale nyní Vás prosím, ať uroníte slzu nad tím co uvidíte. Bohužel mě navštívila (a zřejmě nemíní odejít) rez vrbiná. Mám obavy, že než bude podzim příjdu o všechny fuchsie. Fotky jsou v rozmezí 4 dnů
cz
Fuchsie - pěstování (Fuchsia)
cz
cz
cz
Další informace v článcích o rostlinách
Fuchsia - fuchsie Fuchsie - co jsou to fuchsie
Z botanického hlediska patří fuchsie do jednoho z 21 rodů čeledi pupalkovitých (Onagraceae). Tato velká čeleď má své zástupce po celém světě. Při bližším zkoumání květu pupalky obecné můžete objevit jistou podobnost s květem fuchsie. Vedle pupalky jsou v …
Computer Press, a.s. | 01.09. 2008
Fuchsie Fuchsie
Již první objevená fuchsie svými květy natolik uchvátila pěstitele, že nadšení sběratelé rostlin podnikali mnoho dobrodružných výprav do hloubi jihoamerických pralesů za stále novými druhy těchto květin. Počátky křížení dávaly jen tušit, čím vším nás …
Computer Press, a.s. | 25.07. 2008
Fuchsia magellanica - fuchsie magellanská Fuchsia - fuchsie
Už desítky let – a vlastně stovky – je fuchsie nepostradatelnou květinou na okenní parapety právě tak jako na balkony a terasy i zápraží. Neexistuje snad jiná rostlina, která by tak bohatě a spolehlivě kvetla na polostinných stanovištích a přitom svého pěstitele …